CV
Curriculum Vitae

CURRICULUM VITAEKlassieke muziek toegankelijk maken voor iedereen. Dat is de missie van pianist Wouter Harbers. Liefhebbers en ontdekkers trakteert hij graag op de mooiste muziek ter wereld.

 

Wouter doorweeft zijn concerten met interessante informatie en ludieke feitjes over de muziek. Dat levert een nieuwe luisterervaring op. Door de wisselwerking tussen pianist en publiek ontstaat een ontspannen en gezellige sfeer. Wouters koffieconcerten zijn hiervan een goed voorbeeld. Die geeft hij inmiddels maandelijks op zeven locaties door heel Nederland.

De samenwerking met muzikale collega’s is een continue inspiratiebron: samen met hen maakt hij van elk concert weer een feestje. Een klein team om Wouter heen zorgt ervoor dat hij zijn muzikale activiteiten kan blijven ontplooien. Een netwerk van sponsors en donateurs helpen bij de realisatie van nieuwe projecten.

BioWouter debuteerde vorig jaar in de Kleine Zaal van Het Concertgebouw met een uitverkocht kerstconcert. Hij ontving o.a. les van Wibi Soerjadi en liet zich op hoog niveau scholen tijdens masterclasses in Oxford, waarvoor hij uit een internationale groep pianisten geselecteerd werd. Vanaf 2013 treedt hij regelmatig live op voor Radio 4. Ook bracht Wouter vier albums uit. Naast pianospelen dirigeert hij: zo stond hij op de bok bij Händels Messiah en Ein deutsches Requiem van Brahms. Als pianist speelde Wouter diverse pianoconcerto’s, waaronder negen keer Chopins Eerste. Recent ging zijn grootste droom in vervulling: Wouter mocht zijn nieuwste soloalbum opnemen in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Wouter: ‘Een magische ervaring…’

recensies

Een nieuwe ster aan het pianofirmament!

Ab Nieuwdorp, Radio 4

Smaakvol en muzikaal

Roel Sikkema, recensie CD 'Romance', Nederlands Dagblad

Harbers is een goed, behendig pianist die met veel passie speelt. Zijn liefde voor de muziek en zijn respect voor Chopin klinken in alle noten door.

Marjolein Sengers, recensie cd 'Chopinalbum', Luister

Zijn vertolkingen van het romantische repertoire staan als een huis. Hier wordt op niveau gemusiceerd.

Sjaak Bezemer, recensie cd 'Winnaars', Reformatorisch Dagblad

De muziek van Chopin past Wouter Harbers als een handschoen. Bovendien beschikt hij over een flinke portie po√ętische zeggingskracht…

Gert-Jan Oosterom, recensie Chopinalbum, Reformatorisch Dagblad
Connect