Soli Deo Gloria
home concerten video's foto's cv contact
CV Wouter Harbers, Pianist
CURRICULUM VITAE

 Wouter Harbers (1986) is een veelgevraagde pianist, heeft een succesvolle eigen concertserie en bracht in 2015 zijn eerste soloalbum 'Romance' uit, opgenomen met l'Orchestra Particolare. Zijn missie: pianomuziek toegankelijk maken voor een breed publiek.

Wouter heeft een brede muzikale interesse: van jongs af speelt hij orgel en op zijn 19e dirigeert hij o.a. de Messiah van Händel. Vanaf 2005 speelt hij piano, in 2008 begeleidt hij bariton Kees van Bochove op de vleugel tijdens een CD-opname en tournee met Schuberts Schwanengesang. In 2011 wint hij als pianist het EMG-concours: daarna gaat het snel. Er volgen optredens voor 2000 jongeren in het Beatrixtheater te Utrecht, 1800 jongeren in het WTC te Den Haag en hij mag spelen voor diverse ministers en premier Mark Rutte. In 2013 debuteert hij op Radio en TV. Verder voert hij diverse pianoconcerten uit met orkesten (o.a. Beethovens Vierde en Chopins Eerste).

Zijn docenten waren: Bernhard Touwen en Olga Malkina (piano), Patrick van der Linden (koordirectie), Joop Schets (Hogeschool IDE, Hoofdvak Koordirectie), Arend-Jan van de Kettelarij, Dick Sanderman en Peter Eilander (orgel). Verder volgde hij masterclasses bij Wibi Soerjadi.

Naast zijn optredens als pianist is Wouter actief als begeleider van koren en solisten, als dirigent van twee koren (Vocaal ensemble Lobet den Herrn te Bodevragen en Kerkkoor Driebergen), als coach van het Thomasensemble te Zeist, als pianist in drie kerken, als jurylid van het NPC-concours en als pianodocent.

Komend seizoen gaat hij samen met Kamerorkest Sjosjanim en het Bachkwartet op tournee door binnen- en buitenland met pianomuziek van Bach en Chopin. Verder staat er een nieuwe CD-opname gepland met o.a. Chopins Eerste Pianoconcert.Ab Nieuwdorp, presentator ‘Muziek aan tafel’, Radio 4:
"...Een nieuwe ster aan het pianofirmament!"

Sjaak Bezemer, recensie CD 'Winnaars’ in het RD:
"...Zijn vertolkingen van het romantische repertoire staan als een huis. (...) Hier wordt op niveau gemusiceerd."

Roel Sikkema, recensie pianoalbum ‘Romance’ in het ND:
“...Smaakvol en muzikaal."

   Foto's: Heidi Harbers, André Dorst    Realisatie: Floris Visser    © Copyright 2012 Wouter Harbers